Itthon Európában – játékos, kreatív vetélkedő 14-19 éves fiatalok csoportjai részére

ITTHON EURÓPÁBAN

Középfokú tanintézetek  osztályai, önszerveződő csoportjai, valamint iskolai és települési diákönkormányzatok jelentkezését várjuk az „Itthon, Európában” kreatív vetélkedőre.

A Civilek Szövetsége Egyesület Diákszolgálata és a hollandiai Hungarian Civil Union Alapítvány a 2023/24-es tanévben játékos vetélkedőt hirdet az Európai Unió közösségének és értékeinek megismertetése érdekében a 14—19 éves korosztály  magyarországi iskolai és települési diákönkormányzatai, önszerveződő csoportjai  számára.

A vetélkedő során hat témában kell majd érdekes és kreatív feladatot megoldaniuk a résztvevőknek. Többek között olyan témákban, mint az uniós állampolgárság tartalma, az oktatás sajátosságai, a környezetvédelem, a részvételiség, vagy mint az kultúrák közötti kapcsolatok és az együttműködés. 

A megszokottól eltérő diákvetélkedőre készülünk, miként a feladatok kiírásánál, úgy a „megoldások során is kiemelt szerepet kap a kreativitás, az ötletesség, az együttgondolkodás, a játékosság; a tárgyi tudás mellett a készségek szerepe.

Kiemelten fontos, hogy minél nagyobb létszámú közösségek jelentkezzenek, és az értékelés során is fontos szempont, hogy miként tudnak a résztvevők csapatban gondolkodni, a a csapattagok teljes körét bevonni a feladatok megoldásába, mely sok esetben inkább ötletességet, játékosságot és közös gondolkodást igényel majd, mint konkrét tárgyi tudást, bár az sem hátrány! 

A játékba tehát olyan középiskolai közösségek jelentkezését várjuk, akik nyitottak a kreatív feladatok megoldására, szeretnek csapatban, együttműködve tanulni és alkotni. 

Az iskolák regisztrációját 2024. január 15. hétfő, 18.00 óráig várjuk az alábbi linken:

https://forms.gle/D1J38uyn9XcWrZdbA

A vetélkedő legjobban szereplő iskoláit csoportos külföldi utazásokkal, valamint értékes tárgyjutalmakkal díjazzuk. Érdemes jelentkezni és jól játszani! 

Arra számítsatok, hogy a különböző feladatokat január második felétől március végéig kell majd megoldanotok, több fordulóban.

Kérdésekkel forduljatok bizalommal munkatársainkhoz az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: +36 20 9366507
barbaratonte@gmail.com vagy a diakszolgalat@civilekszovetsege.com címen.

Szeretettel várjuk minden lelkes diákcsapat jelentkezését!