Ösztöndíj pályázat – diákdiplomáciai tevékenység végzésére (HCU 2/3 OKT

A magyar diákság és a középiskolai diákönkormányzatok nemzetközi kapcsolatainak bővítése érdekében a Stichting Hungarian Civil Union (holland alapítvány) ösztöndíj pályázatot hirdet.

A pályázat kiírás kódja:  HCU 02/03 OKT
Meghirdetés dátuma: 2023.11.15.
Pályázatok benyújtási határideje: 2023.12.28.

Pályázók köre : középiskolás diákok

A pályázat: A Stichting Hungarian Civil Union (holland alapítvány) középiskolás diákok számára pályázatot ír ki diákdiplomáciai feladatokra. Feladat:

  • külföldi partnerek felkutatása
  • Magyarországra akkreditált diplomaták tájékoztatása, kapcsolattartás
  • nemzetközi diák, oktatási és egyéb civil szervezetekkel történő szakmai kapcsolat felvétele
  • a diákságot célzó pályázatok és projektek figyelése.

Az angol nyelvű motivációs levelében kérjük tüntesse fel a pályázat kiírásának kódját, és csatolja önéletrajzát.. A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent az angol mellett más idegen nyelv társalgási szintű ismerete illetve diákközösségben vagy civil szervezetben végzett önkéntes munka.

A kiválasztott jelentkezők egy rövid, 12 órás szakmai felkészítést követően egy munkacsoportban fogják végezni feladatukat és teljesítményük alapján havi 60.000 -120.000 Ft ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíj szerződés megkötésére legkésőbb 2024. január 5-ig kerül sor.

A jelentkezéseket az alábbi címre várjuk:diakszolgalat@civilekszovetsege.com

A nyertes pályázókkal 2024. januárjától három hónapos ösztöndíj szerződést kötünk, amely sikeres teljesítés után további három hónapra meghosszabbítható..