Vegyük vissza az oktatást! – Hálózatok (HCU 2/2 OKT)

Érvényes pályázat sajnos nem érkezett be, a pályázatot más formában írjuk ki!

Az amszterdami székhelyű Hungarian Civil Union Alapítvány Kisprojekt Alapja pályázatot hirdet oktatással foglalkozó helyi közösségek közötti  érdekalapú és szakmai együttműködések, hálózatok létrehozására, működtetésére. 

Az Alapítvány az oktatással foglalkozó tanár-diák – szülő érdekközösségek országos hálózatának kialakítását célzó projekteket támogat, amelyek segítik a magyarországi iskolarendszerben tanító pedagógusok, a diákönkormányzatok, az iskolák tanulói és azok szüleinek iskolán kívüli együttműködését, egy országos érdekképviseleti rendszer kiépítését. 

A pályázat kiírás kódja: HCU 02/02 OKT

Meghirdetés dátuma: 2022.10.10.

Pályázatok benyújtási határideje: 2022.11.25.

Pályázók köre:

a pályázaton magánszemélyek csoportjai (tanárok, diákok, szülők), helyi közösségek és civil szervezetek vehetnek részt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció: https://forms.gle/n6MjroHaWW8VWiCHA

A Pályázat: 

Pályázni helyi – tankerületi, települési, települések közötti – hálózat kialakításával, illetve már működő hálózathoz való csatlakozással, vagy már meglévő hálózattal lehet. 

A pályázó közösségnek

  • be kell mutatniuk hálózatukat, és annak  érdekképviseleti tevékenységét, valamint
  • ki kell dolgozniuk egy, a 2022/23-as tanév végéig közös munkával megvalósuló projekttervet. 

A pályázatokat a titkarsag@civilekszovetsege.com e-mail címre várjuk. A kisérőlevélben kérjük megadni a pályázatot beadó közösség kapcsolattartójának elérhetőségét, regisztrált szervezet esetén a nyilvántartásba vétel igazolását.  

Díjazás:  

A támogatott közösségek tagjai részt vehetnek a „Demokratikus iskola”, a „Hatékony diákönkormányzat”, és a „Forrásteremtés technikái” képzéseken.

Valamennyi regisztrált résztvevő:

társult tagja lesz a Civilek Szövetsége országos oktatási csoportjánaknak: melynek révén további képzéseken vehet részt, megismerheti a hazai és külföldi jó gyakorlatokat, igénybe veheti a 2022. december 1-étől induló Civil Szolgáltató Iroda segítségét, és elsőként értesülhet az alapítvány további, anyagi erőforrásokat is biztosító pályázatairól.