A kuratórium

Szalai Kriszta: színművész

Már pályakezdő színművészként is fontosnak tartotta, hogy magánemberként felelősen, többet tegyen társadalmunkért. 31 évesen lélegeztető készülékre való gyűjtést szervezett. Ennek eredményeként két lélegeztető, életmentő gépet sikerült átadni a László-Kórház Gyermekintenzív osztályának. 1998-ban árvízkárosultak budapesti nyaralását szervezte meg. 2008-ban megálmodta a Kapcsolda programot, amelyet mára 106 iskolában éltek meg. A programban oktatási intézmények látnak vendégül sérült gyermekeket.

Tíz éve szervez hajléktalanoknak közös Karácsonyozást, Morzsapartit. Lakóhelyén három éve Csodatükör elnevezésű Civil-díjat indított, melyre már több ezren szavaznak a helyiek.

Fontosnak tartja az egyenes, bátor megszólalást, a rászorulók cselekvő képviseletét!

Dr. Magyar György: ügyvéd

A rendszerváltástól aktívan részt vesz a közéletben. Többféle szerveződésnek volt kezdeményezője, elsősorban szakmai alapon illetve civil érdekkörben, ellenzéki oldalon, a pártokkal is együtt működve. Egyesületeknek és Alapítványoknak alapítója és kuratórátora.

A 2019-es Önkormányzati választásokat megelőzően jelölő szervezetek kérték fel, hogy hozza létre a CIVIL VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGOT, és legyen annak elnöke. Sikeresen bonyolították le a főpolgármester jelölti előválasztást. A CVB a legutóbbi 2022-es országgyűlési választások előtt is megszervezte az ellenzéki előválasztást.

Közéletiség az aktív állampolgárt jelenti számára, olyan magatartást, ami kiállás a társadalmi csoportok érdekeiért és folyamatos szerepvállalást a döntéshozatal során a részvételben.

Janza György: vállalkozó, projekt menedzser

Fiatal kora óta a szabadság és a demokrácia, de egyben a rendszerkritika híve is. Az elmúlt évtizedben növekvő aggodalommal figyelte a magyarországi változásokat és különböző civil szervezetekben – vezetőként is – aktív munkával próbál példát mutatni korosztálya és az ifjabb generáció számára.

Hitvallása, hogy a civilek következetesen álljanak ki a számukra fontos értékek mellett. Fontosnak tartja tudatosítani a személyes felelősségvállalást, azt hogy a közügyeinkbe való beleszólás mindenki számára természetes legyen, és a mindenkori kormányzat feletti kontroll megteremtésével tartalmat és értelmet is nyerjen.

Bíró László: közgazdász, coach

Pénzügyi és gazdasági vezetőként több mint húsz éven keresztül gyakorlati tapasztalatokat szerzett mind a költségvetési, mind az üzleti és non-profit szektorban. Már a húszas évei közepétől kezdődően fontos része volt számára a civil világban való aktív részvétel. Dolgozott önkéntesként a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, a Szociálpolitikai Fejlesztési Központban, a Hajléktalanokért Alapítványnál, a „Rés” Alapítványnál, a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnál. Ezek a szervezetek idősgondozással, hajléktalan-ellátással, kisebbségi területtel, valamint oktatási és egészségügyi területtel foglalkoztak. Az önkéntesség során rutint szerzett a kamion pakolástól, az éjszakai ügyeleten át  ezeknél a szervezeteknél  végzett gazdasági munka terén is.

Pákozdi Éva: mérnök, tanácsadó

A korábbi években vállalati illetve vállalkozásfejlesztési területen folytatott szakmai tevékenysége során elsősorban a kis- és középvállalati szektor fejlesztéseinek érdekében új finanszírozási konstrukciók, szervezetek létrehozásában vett részt. Ezt a tevékenységet nem csak főfoglalkozásban, hanem önkéntesként ma is végzi. A 2016. évben alapított MENŐK Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület elnökeként létrehozta és szervezi a Számoljuk együtt! Mozgalmat, amely a két utóbbi országgyűlési választás közötti időszakban a közbeszéd kiemelt tárgyává emelte a szavazatszámlálás fontosságát, és a választásokra mintegy 23 ezer delegáltnak jelentkezőt koordináltak. Tagja a Civil Választási Bizottságnak, feladata volt az előválasztások szavazatszámlálásának megszervezése. Fontosnak tartja az állampolgárok, a választók folyamatos tényszerű tájékoztatását és a közéleti szerep vállalására való felkészítésüket.