Vegyük vissza az oktatást! – Együttműködések (HCU 2/1 OKT)

Érvényes pályázat sajnos nem érkezett be, a pályázatot más formában írjuk ki!

Az amszterdami székhelyű Hungarian Civil Union Alapítvány Kisprojekt Alapja pályázatot hirdet a tanár-diák-szülő hármas együttműködő közösségeinek létrehozására, működtetésére. 

Az Alapítvány olyan pályázatokat támogat, amelyek 

  • a magyarországi iskolarendszerben tanító pedagógusok, az iskolák tanulói és azok szüleinek iskolai és iskolán kívüli együttműködését, érdekképviseleti közösségük létrehozását tűzik ki célul.
  • segítik a három szereplő együttműködése révén azok érdekeinek érvényesülésítsét a meglévő fórumokon és azon kivül, valamint az oktatás színvonalának emelését, a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását, a pedagógusok munkafeltételeinek javítását, vagy egyéb, az oktatással összefüggő célok megvalósítását.

A pályázat kiírás kódja:  HCU 02/01 OKT

Meghirdetés dátuma: 2022.10.10.

Pályázatok benyújtási határideje: 2022.11.25.

Pályázók köre:

a pályázaton magánszemélyek (tanárok, diákok, szülők), helyi közösségek, diákönkormányzatok, szülői csoportok. pedagógos munkaközösségek és civil szervezetek vehetnek részt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció: https://forms.gle/n6MjroHaWW8VWiCHA

A Pályázat: 

Pályázni a tanár-diák-közösségek megalapításával, közösségük bemutatásával, valamint a közösség 2022/23-as tanév végéig tartó céljainak, tevékenységének tervével lehet. 

A pályázatokat a  titkarsag@civilekszovetsege.com e-mail címre várjuk. A kisérőlevélben kérjük megadni a pályázatot beadó személy elérhetőségét. Regisztrált szervezet esetén a szervezet nyilvántartásba vételéről szóló irat másolatát, magánszemély esetén érvényes személyi igazolvány képét érjük megküldeni. 

Díjazás:  

A támogatott közösségek tagjai részt vehetnek a „Demokratikus iskola”, a „Hatékony diákönkormányzat”, és a „Forrásteremtés technikái” képzéseken.

Valamennyi regisztrált résztvevő:

társult tagja lesz a Civilek Szövetsége országos oktatási csoportjának: melynek révén további képzéseken vehet részt, megismerheti a hazai és külföldi jó gyakorlatokat, igénybe veheti a 2022. december 1-étől induló Civil Szolgáltató Iroda segítségét, és elsőként értesülhet az alapítvány további erőforrásokat is biztosító pályázatairól.